Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Friday, April 8, 2011

TELUR PALSU

Rasanya dua atau tiga hari lepas ada keluar mengenai telur tiruan di pasaran. Saya tahu melalui fb. Namun kemudian apabila membacanya saya teringatkan telur tiruan ini sudah lama ujud. Rasanya sekitar tahun 2008 atau 2009 saya ada mendapat email mengenai telur tiruan ini. Ingat tidaklah sampai ke Malaysia cuma di China sahaja. Rupanya sampai ke sini. 

Bahan-bahan membuat telur palsu.

Ini mahu membuat telur kuning.

Tuangkan ke dalam bekas.

Kemudian telur putih,

Kulitnya

Kulitnya dikatakan mudah pecah.

Susah nak bezakan mana betul atau tidak

Dikatakan telur palsu bila digoreng banyak buih. Hairannya kenapa orang nak buat telur palsu ya. Telur bukanlah mahal sangat. Silap-silap buat lagi mahal daripada telur biasa. Manusia-manusia, ada yang original masih mahu membuat yang palsu.

9 comments:

GreenJade said...

sy pon pnah dpt email tu kak

mcm2 nowdays..dunia la ni dah penuh dgn benda2 palsu kan kak..dr jantina..aksesori wanita..malah makanan pon x telepas dr dipalsukan..

alahai no wonder la mcm2 pnyakit melanda

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dunia dah akhir zaman...

Marzalina said...

sekarang ni semuanya palsu2 belaka kan kak..adoi...apa nak jadi...

yatie chomeyl said...

takutnya membayangkan apa lg yg palsu menanti anak2 kita nanti hhuhuhu

SYAMIL said...

huhu
semakin bijak manusia semakin bodoh pulak ciptaan mereka ni
aduhai..
jangan terkawen dengan manusia palsu plak pasni dahlah

Epelijau said...

buat telur palsu tak perlu bela mak dan bapak ayamnya kak yati...hihihi...memang chemical tak berapa nak mahal kalau yg tiruan2 mcm ni..bukan kena patuhi standard piawaian antarabangsa pun diorg ni..ikut suka hati je...mudahnya nak aniaya org...

ieda said...

rasa pun mesti palsu jugak kan...hehehe..

btw...lapik tingkap & hand shower tu cantik la.cermin kat ofis suami guna yg plain colour ja.best pasang alas ni...boleh buat ngintai2.

Muhammad hamizan bin yusof said...

sy tumpang ambil gambar dari blog ni ye...:)

Ann Ishak said...

dahlah palsu...bahan2 yang terkandung dalam tu pun kena ambik kira jugak halal haramnya