Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Monday, September 26, 2011

TAK FASAL FASAL

Hari Sabtu lepas saya ke Parit Buntar menziarahi adik ipar yang bersalin. Kami kemudian tidur di Bukit Merah yang perjalanannya dari Parit Buntar hanya 1/2 jam sahaja. Kami balik pada hari Ahad dan singgah pula di Sungai Buloh untuk membeli pokok bunga dan pasu. Ketika melalui Ikea suami bertanya nak singgah tidak ke Ikea, tetapi memikirkan ada pokok bunga di dalam kereta saya pun menjawab tidak mahu (ha ha..pokok bunga telah menang dari membeli belah). Saya beritahu tahu suami balik nanti saya mahu menanam pokok bunga. Tiba-tiba Qaisara menjerit dan menangis.
"Sudahlah umi, Teta nak balik cepat. Nak jumpa Mak Usu (adik saya Nurul). Teta tak mahu pergi beli bunga lagi"
Saya pun tergelak dan menyakat Teta yang salah faham sebenarnya.
"Yeah..yeah, Teta salah. Umi cakap bukan nak pergi beli pokok bunga tetapi nak tanam pokok bunga yang umi dah beli. Yeah.yeah Teta salah" (mak perangai lebih teruk dari anak).
Mendadak sahaja Qaisara meraung macam orang histeria. Ini pasti kes malu kerana tersalah dengar. Saya suruh dia berhenti menangis, dia tidak mahu menangis. Puas saya pujuk dia tetap menangis dengan tangannya bergantung di leher bibik. Kerana geram saya cubit punggung dan lengannya. (Qaisara paling takut kalau saya sudah mencubit.). Dia diam sambil tersedu-sedu. Saya pun diam. Suami mengeleng kepala melihat perangai dua beranak yang tak mahu mengalah. Tidak lama kemudian Qaisara mendapatkan saya di hadapan dan memeluk leher saya.

Anak baba,  dua-dua orang suka berenang. Uminya..duduk tepi kolam sahajal..he he

"Umi sorrylah umi, sebenarnya maksud Teta bukan macam tu." 
"Qaisara salah faham aje tadi. Sebenarnya memang umi nak balik dah. Umi dah tak sabar nak tanam pokok. Lain kali kalau Qaisara salah dengar, akui sahaja. Salah. Tak payah nak panjangkan cerita dan kemudian menangis buat penat sahaja.."
Jawab saya sambil mencium dia. Dia duduk di pangku saya. (punyalah berat Mak Cik Teta sekarang ini). Saya cium kepalanya dan Qaisara juga mencium pipi saya.
"Bila dah salah kita kena akui. Buat penat sahaja menangiskan?"
"Yelah umi, penat aje Teta menangis dan tak pasal-pasal Teta kena cubitkan.."
Balas Qaisaa sambil ketawa. Ha ha ha..pandai pula menjawab tu. (tergolek-golek kami gelak sama-sama)

4 comments:

idasm said...

alahai so sweet ibu dan anak...

kakyong said...

Anis pun suka buat mcm tu.. x nak mengaku kalo dia tersalah faham...
apa2 pun dia tetap nak menang.. ;)

tp sweet la teta.. at last dia mengalah juga..

Rizziela said...

Kelakarlah Teta ni..tp manja sangat

yatie chomeyl said...

say apun masa kecik kalau dh kena cubit terus nangis slow2 je yg sebelum tu meraung tak hingat dunia hehe

sekarang ni saya pulak cubit anak , eekekeke