Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Wednesday, September 28, 2011

MARI BELAJAR NOTES MUZIK DENGAN TETA!


Qaisara memang sangat teruja dengan kelas pianonya. Sampai sekarang ramai kawan-kawannya sudah menarik  diri dari kelas tetapi dia masih teruja mahu ke kelas. Malam tadi sebelum tidur, dia cuba mencungkil ingatan saya untuk membaca notes yang sudah lama saya tinggalkan.

Ini apa umi?
Ini half notelah Ta...
Wahhh..umi pandailah..



Ini umi?
Alamak? Garu kepala saya dibuatnya. Saya lupa dan cuba ingatkan semula.
Ini bukankah, two three..
Ha ha ha Qaisara ketawa besar. Senang hati sebab saya tak tahu jawab.
Ini, two eighths lah umi..
Oh iye ke..

Ini umi?
Ini quarter , kan?
Yeahhhh..umi betul-umi betul...


Ini umi..
Alah senang aje. Ini full..
Aik..mana ada full umi? Mata Qaisara terbeliak.
Yelah full. Si umi masih berdegil dan penuh yakin.
Bukan full umi Whole..
Hesyy..Teta ini full..
Umi ini whole bukan full.
Fulllah Teta, umi belajar dulu full (ya yalah umi dia.)
Umi salah..
Umi betul. Kalau umi betul Teta nak bagi umi berapa ratus?
Hesyy..umi ni teruk, Teta mana ada duit. Duit Teta tu duit umi..
Ha ha hah kami gelak. 
Kalau Teta betul, umi bagi Teta apa?
Hari jadi Teta nanti umi belikan Teta piano.
Berapa lama lagi hari jadi Teta umi?
3-4 bulan lagi.
Wow..lamanya. Hmm...tak apalah Teta tunggu..
Dan kami pun buka buku muzik Teta. Nyata memang Teta yang betul!
Note di atas adalah 'WHOLE' bukan 'FULL'
Aduh! Saya tepuk dahi dan saya sedar sesekali saya harus akui, anak kadangkala lebih pandai dari uminya.

4 comments:

Lady Arween said...

wah..tak sabar nak dengar teta main piano kt rumah akak..saya buta muzik la kak yati..hahhahahaha

ieda said...

dah boleh survey2 piano mana yang nak dibeli tu..hehe

Leeza said...

Yesssss...saya suka. Teta akan dapat piano dan dia akan main piano. Dan za akan dapat peluang dengar Teta main piano. hahaha....mula survey piano sekarang kak...

'they call me : dindang' said...

kak, mintak maaf sy nak tny pandangan akak. apa pndangan akk dgn hanta anak ke kelas2 muzik mcm ni? hm, bukan piano pn kategori alat muzik bertali yg diharamkan ke? sorry sy konfius, tp ikut research mmg belajar muzik bagus utk pkembgn otak anak2 kan..