Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Wednesday, October 26, 2011

CERITA QAISARA


Qaisara memang rajin bercerita, macam uminya juga kalau kena gayanya. Kalau tak kena, diam membisu seribu bahasalah. Hari ini Qaisara bercerita semasa kami mahu ke Mines.
"Umi, Ikmalkan.."
Ikmal (nama samaran) adalah anak jiran saya dan satu sekolah dengan Qaisara.
"Kenapa dengan Ikmal?"
"Alah, hari itu Teta dengan bibik lalu depan rumah dia. Umi tahu dia tengah buat apa?"
"Main?" pantas sahaja saya menjawab.
"Iya, umi. Memang dia tengah main. Tapi dia panjat pagar. Teta cakap dengan dia. Awak jangan panjat pagar. Nanti awak jatuh. Umi tahu dia cakap alah..kita tak jatuh"
Terjuih-juih Teta mengajuk kata-kata kawannya itu.
"Lepas tukan umi, Teta cakap lagi dengan dia. Awak karang mak awak marah awak. Baru awak tahu.."
"Habis apa dia jawab?"
"Dia ejek Teta umi. Dia cakap..alah emak kita tak marah pun. Emak kita tak kisah.."
Sekali lagi bibir Qaisara terjuih-juih.
"Lepas tu apa jadi. Ta?"
"Umi tahu. Tiba-tiba emak dia keluar umi. Emak dia terus jerit. Ikmal! Turun-turun. Emak sebat kamu nanti. Turun."
Qaisara mengajukkan emak si Ikmal yang sedang marah. Saya dan Qaisara ketawa besar. Ha ha ha ha.
"Nak tipu Teta! Semua emak marah kalau anak dia panjat pagarkan umi!"
'Yelah Ta.."
Ha ha ha lagi sekali saya ketawa. Qaisara, Qaisara ada-ada sahaja cerita dia.

4 comments:

Rizziela said...

Bijak...mcm orang tua tua ajer ayat dia kan kak?

kakyong said...

heheh... memang bijak qaisara ni.. camno lah gaya dia masa bercerita tu yer... mesti penuh dgn emosi.. :D

Hamizah said...

haha..comel..

idasm said...

mesti best dengar teta bercerita.. rindu nk dengar jugak.. akak, bila nak dtg.. ekekeke...