Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Wednesday, June 22, 2011

SELAMAT HARI BAPA

Dua beranak ini memang selalu bergaduh. Tetapi setiap kali mahu tidur, Qaisara akan suruh babanya mengaru belakangnya. Kata Qaisara garuan babanya yang terbaik di dunia. Umi pun kalah. Ha ha ha

Tahun ini Pak Seyit sambut hari bapa sebanyak 3 kali. Pertama kali saya lihat papan iklan di Belgium kalau tak silap saya. Belgium menyambut hari bapa 12 June. Saya fikir Malaysia pun samalah. Rasanya saya berada di Belgium ketika itu 7 June. Jadi saya tidak peduli sangatlah. Tiba di Jerman pula saya tengok papan iklan di stesen keretapi fathers day 2 June. Ha ha..saya wish suami saya sambil mencium tangannya. Qaisara pun melakukan perkara yang sama. Alah..suami saya bukan peduli pun sangat. Hari jadi dia pun dia tak kisah. Bila tiba 12 June saya wish lagi sekali bila memikirkan yang Belgium mungkin sama dengan Malaysia. Sebab saya was-was hari bapa disambut hari Ahad ke dua atau hari Ahad ke tiga di Malaysia. Bila mahu berangkat balik ke Malaysia, di dalam kereta saya terlihat papan iklan Vaders Dag di Holland Saya tanya suami apa maksudnya?
"Fathers day, honey"
Saya perasan papan iklan tertulis macam 10hb. Iye ke tidak tak tak tahulah sebab anak buah memandu agak laju. Saya hanya sempat menangkap perkataan Vaders Dag ajelah
Bila tiba di Malaysia, di FB saya lihat rata-rata orang mengucapkan hari bapa pada malam 18hb. Kebetulan saya di Melaka dan suami di Kajang, jadi pada 12.05 pada 19hb saya telefon suami dan mengucapkan hari bapa sekali lagi padanya.
" How many times you have to wish, honey..kah kah kah kah ?"
Suami sudah ketawa terbahak-bahak. Saya rasa kalau ada jin berdekatan dengan suami mahu jin pun lari lintang pukang. Ha ha ha.. Kata suami nasib baik dia tidak minta hadiah, kalau tidak mahu bengkerap saya mahu belikan dia hadiah tahun ini. Esok pagi selepas bangun, saya suruh Qaisara menelefon babanya, mengucapkan hari bapa. Qaisara tanpa banyak soal dengan suara yang girang mengucapkan.
"Happy babas day, baba.." Ha ha ha ha (Qaisara bertengkar dengan Balkish. Kata Balkish hari itu hari ayah, kata Qaisara hari itu hari Baba.).
Aduh..tahun ini memang menjadi sejarah saya mengucapkan hari bapa pada suami sebanyak 3 kali dan 3 hari yang berlainan. Kenapa ya hari bapa di buat hari yang berlainan di seluruh dunia. Kenapa tidak diselaraskan sahaja? Buat pening kepala orang sahaja! Ha ha ha. Tapi yang peliknya Qaisara tidak pula bertanya, kenapa saya asyik menyuruh dia mengucapkan hari bapa pada baba kesayangannya itu.


4 comments:

~ orochi ~ said...

~ ekekekeke..!! klako kan..sy ske bila kak yati citer pasal teta..kiut jeks..ehehehe..

Kak Aya said...

tergelak sorang-sorang saya membaca entry ni..dah la pukul 1 pagi ni, nanti orang ingat apa hal pulak....he he.

izah said...

Comey jer Qaisara tidooo...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Kak yati..Qaisara nk penat sbb malas nak tanya..hihi