Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Sunday, June 12, 2011

PARIS VS JERMAN

Tak puas hati sungguh saya dengan Paris ini. Ha ha..bukan sahaja tempatnya yang kotor tetapi access untuk orang cacat, kanak-kanak dan juga orang tua macam saya sangat mendukacita terutamanya pengguna metro. (Tak boleh dibayangkan macam mana Kak Nani nak berjalan turun naik metro).  Qaisara yang cergas pun harus didukung suami.
Di dalam Metro ada pengumuman berhati-hati terhadap penyeluk saku sebab baru berlaku kes menyeluk saku (Suami saya fahamlah, saya mana fahamnya) ha ha. Menukar metro pun kena mengambil masa yang sangat lama. Berjalan kaki, turun naik tangga dan tempat yang ada lift boleh dikira dengan jari. Penat sungguh saya berjalan. Tetapi dalam penat tu, ada gambar yang cantik saya tembak..

Suami tanya saya apa yang you nak tengok menara besi ini. KLCC lagi best, tandas tak payah bayar, pusat membeli belah, tinggi sedikit lebih kurang aja..ha ha..


Pandai juga suami saya ambil gambar ya..ha ha

Tertonggeng-tonggeng saya mencari sudut yang cantik kerana bunga ros ni banyak yang dah layu. Jadilah gambar ini seperti ini.

Dua orang yang menjadi buah hati saya..he he..

Buah apa entah saya pun tak tahu berdekatan dengan eiffel tower ini. Tembak ajelah..

Ha ha ambik gambar ini paling lawak. Saya kena marah dengan seorang lelaki, rupanya dia mengambil duit pada sesiapa yang mengambil gambar kucing dan anjing ini. Saya ingat percuma, tetapi sebab saya tak pakai flash jadi dia tak syak gambar sudah diambil. H aha ha ha..


 Bunga lalang saya rasa ini. Tapi saya suka dan tembak aje..

Suami ajak naik boat tapi masa tak mencukupi sebab kami harus ke Jerman. Jadi tangkap gambar sahajala..


Qaisara yang keletihan. Tak tahulah berapa kilo saya hilang kerana berjalan tidak berhenti sejak saya datang ke Eropah dan makan agak berkurangan.

Saya sudah selamat sampai ke Cologne Jerman. Kata suami, seperti pulang ke kampung halaman dia. Menyusuri jalan di Jerman sebentar tadi, saya rasa saya menyukai Jerman. Barangannya murah dan ada yang lebih murah dari Malaysia. Bayangkan jagung manis dalam tin 500ml hanya 0.30euro. Orange Juice 1.1 liter 0.80euro. Saya sangat suka., orangnya pun agak sopan dan bandar kecil di Cologne ini dipenuhi restoran Turki. Namun harus berhati-hati, ada yang halal ada yang tidak. Suami tahulah caranya 
Saya memang suka merayap di bandar kecil dan mungkin bandar besar seperti Paris tidak sesuai dengan saya, kelam kabut. Mungkin jiwa tua saya lebih suka bandar yang lebih relax. Kata suami 2-3 tahun lagi kita datang lagi ke Jerman sebab kami langsung tidak sempat menziarahi saudara mara suami kerana hari Selasa kami akan pulang ke Malaysia. Yahoooo...


9 comments:

Ifti Mazin said...

bestnyeee:)

Eera Shera said...

baca pengalaman akak..sy dah tau tmpt2 mana yg best..seronok..rasa sy pun terbang ke sana..haha

Yan said...

seronoknya balikkampung yang macam bandar ye..heee

yati said...

bestnya dapat jalan2...jauh pulak tu...saya baru habis baca novel sejam rm2.50 bestnya Yati..penuh dgn pengajaran..harap ramai yg membelinya..harap Yati skeluarga selamat dan sejahtera di perantauan....Amin

Dr.NazeeraBalqis said...

salam,bestnya dapat jalan2:)kak,qaisara da sihat?

Lin said...

bestnya....terkenang saya semasa saya ke sana Europe tahun 2003 dan Turki tahun lepas....

GreenJade said...

terer nye akak tembak..cantek lah view nye..x terpikir lak saye. selalu dok tecangak depan menara jek ekeke

dlittlekitchen said...

company yg sy kerja skrg ni mmg company German.. dan sy rasa mmg orang German ni (x masuk hitler..hahaha) mmg bersopan santun.. coz so far orng2 yg sy deal with mmg sgt sopan santun.. even big boss pon sgt humble..

Ann Ishak said...

hohohoho balik kampung...hati girang