Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Monday, June 27, 2011

BAPA SAHAJA..


Di Eropah, kalau anda rajin menaiki kereta api dan menjelajah satu negara ke satu negara. Pemandangan biasa dilihat di dalam kereta api, seorang bapa akan membawa anak-anaknya di dalam kereta api bersendirian.
Terlalu banyak yang saya lihat sehingga saya bertanya suami di mana ibu mereka?
"Di sini bukan macam di Malaysia, bila ibu bapa bercerai, anak-anak di letak pada emak. Di sini macam-macam boleh terjadi. Diberi pada ayah, diberi pada ibunya atau diberi pada orang lain untuk menjaganya."
Lelaki di atas saya jumpa di Jerman. Pernah tinggal di Indonesia selama 12 tahun.
Anaknya bernama Natile dan dia boleh berbahasa Indonesia dengan baik.
Ketika melihat anak ini, Qaisara mengeluarkan cokelat dari beg saya dan memberikan anak ini. 
Sebenarnya saya tidak bertanya pula di mana ibu Natile tetapi saya dan Qaisara seperti belas pula melihatnya dan Qaisara asyik bertanya.
"Umi mana umi budak tu.."
Bila di dalam kereta api kami duduk pula berhadapan dengan seorang ayah yang membawa anak lelakinya. Qaisara juga bertanya.
"Mak dia tak adakah umi?"
Saya terangkan pada Qaisara mungkin emaknya sudah meninggal.
"Sian ya, ramai ya..emak budak-budak yang mati"
He he he he..


4 comments:

Fazlinil Irma said...

betul la kak yati. pemandangan biasa bila melihat ayah2 bawa anak berjalan. sy pulak dlm hati kata, 'oh ni mesti maknya sibuk kerja. ayah yg jaga anak.' hehe.

NB KARA said...

Irama pak Seyit yang cakap, orang sini kalau bercerai berai bagi dekat ayah pun boleh, emaknya pun boleh. Single parents memang ramai di sanakan?

credit card debt said...

wow sungguh hebat sekali, boleh melancong ke Eropah. Tentu kos pergi balik, tinggal dan makan disana mahal.
bilalah boleh saya pergi?

Encik Berahim enjoy tak disana?

Ann Ishak said...

masa saya kecik dulu pun selalu sangat berjalan dengan ayah saya tapi memang masa tu arwah mak dah takde lagi.