Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Monday, September 7, 2009

MARI BUAT KUCING HIJAU!

Saya ni macam tak ada kerjalah pulak. Ha.ha..tapi seronok juga sesekali jadi budak-budak. Apa lagi kalau tidak didesak oleh si Qaisara untuk membuat kedi atau kucing ini.

Bahan-bahan yang digunakan nak buat kucing ini adalah watercolor, berus, air dan yang sekufu dengannya.


Cardboard, apa-apa kertas yang keras sedikit lah.


Lukis bentuk sebegini, gunting dan kemudian warnakan dia, hijau. Ada kucing warna hijau ke? Ha..ha.ha..tak pernah orang jumpa! Seingat saya katak adalah warna hijau. Masa kecil dulu selalu saya tengok, diikat di kedai cina di kampung saya. Dijual kepada orang berbangsa cina untuk dibuat sup, entah berapa ringgit sekilo tak ingatlah pula saya. Kata mereka sedap...eeeiiii...


Kemudian kertas yang berwarna biru, kalau tak ada kertas tersebut kertas putih pun boleh, warnakan dan gunting untuk dibuat tompokan atau misai kucing.

Ini hasilnya, anak dara saya tak sabar menunggu, warna dia masih basah pun dia suruh saya teruskan. Sesiapa ada anak tu, rajin-rajinkan diri melayan anak membuat kucing hijau ini. Tetapi kalau dah setiap masa dia suruh kita buat kraftangan cam ni. Mahu angin juga kita! Ha.ha.ha


12 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

lepas ni teta cakap, "ma, how come this cat cannot meow-meow?"

matilah menjawab...hahahaha =P

Duke Luce Dell'amore said...

hahahaha...
die xde mintak cat hijau yg hidup ke??satu keje nk kene cari cat pastu kasi spray warna hijau plak..hakhakhak..

jim nk cat warna PINK satu!hikhikhik..

ain said...

kretif gak si teta ni!!!

dhan said...

cutenya kucing teta nih.. hikhikhik

wanupeh said...

salam kak norhayati berahim...

waaaa...kucing ijau...seronoknya buat kraftangan sama2...qaisara mesti teruja betul nak tunggu kucing ijau dia siap, kan kak yati hihihi...

p/s: sebut pasal katak, ada sorang kenalan sy, dia kata isi katak tu rasanya cam ayam, lebih lembut dan lebih sedap...hehehe wallahualam...

Leeza said...

salam akak...
boleh jadi cikgu seni akak ni. warna hijau,itu kesukaan uminya. teta kan suka pink.

dayah said...

Salam Kak Yati,
Ada2 saja Idea si teta ni kan... kucing hijau biru ngeee =D
Kalau la betul2 ada, mau melompat orang tgkkan kak.

Marzalina said...

rajin betul kak NB layan qaisara buat kucing ek hehehe

idasm said...

cutenya kucing ni. kalau kucing pink aci tak kak.. hehe..

GreenJade said...

hahaha Teta yg alws got new idea bg beloved momy dia hepi :D

errr akok...tampannnyeeeee meow2 tuh hihihihihi..nk tempah sekor bley? hihihihi

shafahanz-iman said...

Kak... your 'aku bukan billy milligan' mmg best.. tp saya takkan lupa 'cinta pertama'

kakyong said...

kak yati,
kakyong belum memulakan lagi aktiviti mcm ni... hihiiii, hari2 dok layan fikri melukis.. dia lukis sikitjer.. tp didera ibunya, soh lukis gajah lah, zirafah lah, badak lah...