Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Wednesday, February 3, 2010

PANDAI-PANDAI AJE



"Umi buatlah baby umi, buatlah baby.."
Saya dengar Qaisara bersungut-sungut. Apa jugalah perempuan seorang ni. Bersungut sambil menonton Upin dan Ipin.
"Umi.."
"Iye.."
"Buatlah babylah umi, kalau tak beli?"
Berkerut dahi saya mendengar kata-kata Qaisara. Apa kena Qaisara tiba-tiba suruh saya buat baby.
"Hari itu bukan umi dah belikan baby alive.."
Qaisara tahu sahajalah. Belikan dia baby alive siap dengan baju ganti dan pampersnya. Bukan murah. Tetapi dia main sekejap sahaja.
"Oh..itu tak maulah umi, ini nak baby betul macam baby ibu Danish tu.."
Oh..baru saya ingat siang tadi saya mengunjungi jiran saya Milah yang mempunyai anak bernama Danish dan baby barunya Damia. Walau Qaisara asyik bermain dengan Danish rupanya dia melihat baby tersebut.
"Qaisara nak buat apa umi ada baby baru?" saya pura-pura bertanya.
"Nanti Teta suruh bibik buatkan susu, lepas tu teta sumbat susu kat mulut baby. Bagi dia minum. Bila baby menangis..auwa-auwa Teta tepuk-tepuk baby.."
Ha.ha.ha..aduh Qaisara-Qaisara. Ada-ada ajelah dia ni. Menyuruh kita membeli baby macam suruh kita beli playdoh.



16 comments:

farahi_bokja said...

Salam kak..adeh, nk trgelak guling plak dgr ayat Teta..hihihi..naif jer..alah kak, tk leh nk ckp gak, teta nak adiklah tu..hihihi..insya Allah..tk lama lagi, kami doakan akak..=)

ain said...

cam ne kak??boleh buatkan baby utk teta??hehe

Duke Luce Dell'amore said...

take note kak..
die nk adik tu..
hahaha..

teta dh ready nk jd kakak..
hihihi..

Lady Arween said...

salam kak..Qaisara ingat baby boleh beli kot..Tapi tu kira hint awal lah kak..Menambah populasi penduduk dunia ..aminn :)

Mama Nazhan said...

kak yati, apa lagi kak...
mulakan dengan bismillah...
hehehe...seronok tgk org ramai anak kan? walaupun sorang anak pun dah lintang pukang bersilat kat umah...

NIk Fauziah Nik Hussin said...

kak..klu lah semudah mengorder teh tarik kat mapley kan???
baby boy satu!!! amacam???

Nadiah Sidek said...

haha..qaisara ingat baby boleh senang2 buat kat kilang macam doll ye? :D

EnO said...

hehehe..teta2...dierr nk adik la tue kakk..
:)

Marzalina said...

a'ah la kak...teta bg hint dia nak adik la tuh ehhehe..

Intanaziela said...

Teta oh Teta...hahaha agaknya anak kalau dia seorang pasti akan meminta adik ye kak..Hadif pun gitu, siap suruh beli lagi..kesian juga sebenarnya...tapi apa nak buat..belum rezeki lagi... :)

yatie chomeyl said...

teta nak adik rupanya.. nak kawan la tu agaknya ye kak, leh ada geng nak main dan berebut toys dengan dia nanti hehe

Suhana Shahril said...

Haha...ada keinginan nak jadi kakak dah tu...macam2 yer qaisara...kakak dan husband lak macam mana?^_^

dlittlekitchen said...

comel btul teta nih... rizal pon x abis2 nk ajuk teta, coz ari2 teta citer pasal cikgu dia kat kitaorg... maklumlahh doter dia dh besar..

tu laa.. teta dh teringin sngt nk jadi kakak tuh.. v all doakan semoga k.yati cepat2 mendapat ahli keluarga yg baru.. mesti secomel kakak dia.. aminnnn....

shafahanz-iman said...

Kak... Farhan pun dulu sibuk dok suh saya beli adik, tak pun dia suh saya kawin lagi (dgn ayahnya). Reason: asal tngk org kawin je mengandung few months after...
Tapi la ni dia da tak tanya dah.. sbb dapat ramai kawan kat sekolah agaknya..

Dayah said...

Salam Kak Yati,

Beli baby? Wahhh mana pulak si teta belajar ni kak. Senangnya kalau boleh beli.
Teta nak baby aka adik.. hehehehe
Haa kak tunggu apa lagi...
usahkanlah baby ^_^ kami doakan =_=

HasneY said...

kak,
teringat anak has yg umur 5 tawon, tu kalau orang tanya, dia..mesti dia jawab...pergi laa beli bb kat hospital, bb hakim ni, mama beli kat hospital..he.he..