Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, October 20, 2009

BABA...

Pagi-pagi lagi ada seseorang menghantar SMS ke telefon suami. Saya yang kebetulan mendengar, lantas membukanya. Takut-takut ada SMS penting yang masuk.
"Dear, please send me to PD, 10 am.."
Bila dilihat, nama pengirimnya seorang perempuan berbangsa cina. Lantas saya balas.
"Sorry ur wrong number!"
Bangun sahaja suami, saya bertanyakan pada suami saya siapa Lilian yang nombornya berada di dalam telefonnya.
"Oh..perempuan cina, kerja di hotel Jalan Ipoh. Perempuan tu kuku! Malam tadi ada ke dia suruh I hantar dia pergi PD pagi ni?"
Belum sempat saya menceritakan SMS tersebut, suami saya sudah memberitahu. Rupanya dia kawan chatting suami saya di internet.
"Kenapa? Macamana you kenal dia?" suami saya bertanya kehairanan.
'Dia SMS, suruh you hantar dia ke PD.."
"Ahh..itulah, malam tadi kat YM pun dia suruh I hantar dia. Gila sungguhlah perempuan tu. Tak ada orang lain ke dia nak suruh, suruhlah anak dia. Cucu dia ke?" suami masih ketawa-ketawa.
"Dia gila ke awak yang gatal.."
Saya pura-pura marah suami saya, sambil mencubitnya berberapa kali. Suami sudah ketawa berdekah-dekah. Saya bukan tidak tahu perangai suami yang mempunyai kawan chatting yang begitu ramai sekali. Dalam listnya ada hampir 500 orang dan kadangkala dia lupa dengan siapa dia bercakap. Saya pun dah naik lali..
Ketika suami mahu keluar ke pejabat hari ini bersama Qaisara, tiba-tiba Qaisara bersuara dengan kata-kata yang memeranjatkan.
"Baba don't gatal with other women.."
Saya dengan bibik yang mendengar ketawa besar! Sepanjang ke kereta, Qaisara mengulang perkara yang sama. Rasanya ada dalam 9-10 kali. Sehingga suami meminta maaf darinya!
Huh! Nasib baik saya ada Qaisara, sekurang-kurang boleh jadi spy tak bertauliah saya! keh..keh.keh..




20 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kahkahkah...qaisara bijak! malaikat penjaga akak...hihihi =D

Marzalina said...

hahaha..intan memang gelak sakan baca entry ni..adoii..bagus2 qaisara..dia tolong jadi spy umi dia..anak umi katakan ehhehehehe

~mrs azmi~ said...

bagusnya qaisara! bole ganti umi igtkan baba ^_^

ain said...

hehehe...teta jd spy dahhh!!!

GreenJade said...

hehehe ade2 jek Teta nih..caya lah teta..padan muka baba!ala2 voice mail reminder gitu..sure 1 hari bergendang2 di gegendang tinga baba hahaha

*hihihi kelakor & sgt bijak anok dare akok itu :D*

ibu aira said...

bijakya qaisara.. :) nak kena ajar aira jadi spy jugaklah mcm ni. senang sikit keja.. hihi..

Lady Arween said...

salam kak..gelak sorang2 Aween baca entry akak hari nie.Mana Qaisara blajar words gatal tu? Pandai dia gunakan..hihihihihi

Madam Casper said...

hahahaha bagus nya qaisara protect baba dari kena curik nooooo....

Mrs.Sheikh said...

kak... akak tak marah ke?
huhuhu :D
bagusnye tetaaa

Epelijau said...

hmm...good girl teta. :))

fieyra said...

gud teta...gud!

Leeza said...

Salam kak....gelak guling2 bila baca kisah teta n baba tadi. Si pompuan tu pun satu, chatter not mean u free sms suami orang. apo lah.... anyway, teta tentu tak nak babanya lupa .

dayah said...

Salam Kak Yati,

Gud job teta, x terfikir saya a small girl can spoke like that.. bravo teta.. take care kak..

Aunty cina tu plk org dah tak mau nak juga meminta.. minta..

yatie chomeyl said...

ekekkek nsb baik ada spy tak berbayar cam Teta tu...spy ni memang buat baba nya tak jadi lah nak gatal with other woman kan? ngeee

idasm said...

hahaha... teta memang bijaklah kak! adore her very much!

Duke Luce Dell'amore said...

hakhakhak..
sungguh cute & bijak bdk kecik tu..
akak xpayah susah2 nk pesan,die dh tolong smpai kn..
kikiki...

bgus betul teta akak ni..

ameeza77 said...

wakakka kak liza, tengok budak2 zaman sekarang, bukan setakat pasang telinga dan mengulang apa yang kita cakap, dia siap buat mempraktikkan lagi. hahahha

nizaa said...

first time singgah...so comel kata2 nya...hehe

Nik Fauziah Nik Hussin said...

wa.. baguih sungguh anak dara akak..! budak2 kat rumah ni plak bila kata abah ada makwe baru ke, boleh siap kat yeyey nnti dpt mak baru! hahaha...!

Nadiah Sidek said...

hehe..bijak la qaisara!