Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, October 13, 2009

AKAN TERBIT NOVEMBER


“Dalam mengerjakan umrah, ada beberapa tawaf. Tawaf Ifadah. Iaitu tawaf yang menjadi rukun di dalam mengerjakan umrah..”
Ustaz Rahmat menerangkan kepada mereka yang hadir.
“Lepas tu ada tawaf Qudum..iaitu tawaf selamat datang dan juga tawaf wida iaitu tawaf selamat tinggal...”
Sambung lagi ustaz Rahmat. Teta mendengarnya dengan begitu tekun dan teruja sekali. Barulah dia tahu, tawaf sebenarnya ada tiga dalam mengerjakan umrah.
“Tapi sejak dahulu lagi ada lagi satu Tawaf yang sudah ditokok tambah oleh jemaah yang mengerjakan umrah ini. Iaitu Tawaf kidai...”
Tawaf kidai? Aneh bunyinya. Teta mahu bertanya dengan umi apa tawaf Kidai. Tetapi Ustaz Rahmat sudah menyambung.
“Tawaf dari satu kedai ke satu kedai..”
Kata-kata Ustaz Rahmat itu disambut dengan gelak ketawa para hidirin. Ustaz Rahmat memang kelakar. Sebab itu apa yang diajar cepat sahaja masuk ke benak semua bakal jemaah.


15 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

novel kanak2 yer kak?
canteklah cover dia. sederhana tp menarik =)

cunlah teta dikarikaturkan! comel2... =D

airina said...

waa si puteri yg comel ni mst suka
sbb wajahnya kartun dia mmg sgt2 sweet ('',)

umie said...

comelnyer muka qaisara tu...nak gak beli buku ni nanti la..hehhe

Amna Faqiha said...

wah teta jd penghias buku umi..chumell

Mama Nazhan said...

Ayu dan jelita seklai teta kat cover tu yer kak yati...mcm dah dewasa plak dia...hehehe...kena beli jugak ni walaupun novel kanak2..

shafahanz-iman said...

hiks.. baca sinopsis aje pun da kelakar.. mesti beli nih..

Marzalina said...

sangat comel la wajah teta walaupun dalam lukisan kartun..cun!

Intanaziela said...

tak sabar nak beli.....

ain said...

alahaiii..manisnya teta!!! ayu gitu!!

psst....betullah kata ustaz tu, satu lg tawaf xtra...tawaf kidai.hehehe

Duke Luce Dell'amore said...

COMEYNYE!!
Teta tu mmg photogenik!dlm bentuk kartun pun tetap nmpk cute!JELES ni!!

menariknya buku ni..dh start jual kt kdai2 buku ke kak??

Mrs.Sheikh said...

haha..akak tak sabar ni..menunggu..:D

secrets said...

Cantiklah cover ni.. tapi saya cuma nak nyatakan sedikit pandangan.. memandangkan novel ini adalah berkaitan dengan umrah, elok kalau teta yang comel di dalam cover ni pakai tudung yang tutup dan tak nampak rambutnya. Lagi manis kan?

idasm said...

siap juga akhirnya!.. bestlah! ida suka! suka dengan covernya. suka ngan kartun teta yg comel itu (kak, hasil karya rose ke?). suka ngan kisah kat dlmnya.. mmg belum beli n belum baca.. tp x perlu dipertikaikan.. sure menarik punya... hehe...

ida_nardiel said...

kak, comelnya muka cover girl tu....sebijik macam teta yek

GreenJade said...

cover karikatur..cute lah

bile launching nye kak?