Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, June 11, 2013

BILA KITA SAKIT...



Semalam Qaisara sakit perut di sekolah. Dia menangis kerana katanya terlalu sakit. Bila saya tanya kenapa dia tidak menyuruh guru,  menelefon saya sedangkan nombor telefon ada di dalam buku komunikasi katanya dia terlupa.
"Teta takut Teta sakit macam semalam.."
Wajahnya muram pagi ini.
"Insya-ALLAH hari ini tak sakit sayang.."
"Kalau sakit macam mana?"
"Suruh teacher telefon umi ya?"
"Umi tak tahu apa yang Teta lalui semalam. Teta tak pernah sakit macam tu dan selalu kalau Teta sakit umi mesti ada.."
Teta menangis. Saya rasa sangat hiba. Biasanya Qaisara kalau sakit perut pasti saya akan sapu minyak, lekapkan tangan sayang dekat perutnya sambil membaca ayat Al Quran. (sakit perut selalunya dia kurang makan sayur dan buahan, jadi tidak ke tandas) Itu yang selalu saya buat dan dia selalu mengatakan telapak tangan saya adalah ubat paling best sekali di dunia. Mungkin kerana sudah terbiasa dibuat begitu, semalam ketika sakit saya tidak ada di sisinya. Jadi dia rasa sangat kehilangan. Benarlah kata orang, waktu sakitlah waktu kita mengingati emak kita..



2 comments:

Leeza said...

ya betul kak. pada saat emak sangat uzur dan tidak tahu apa2, ketika saya demam dan tidak berdaya , saya melihatnya menjadi sangat kehilangan.

GreenJade said...

alahai sian Teta cayang..emm dah makin tinggi dak Teta ni eh..

betul kak..masa sakit lah nama mak sll dimulut..