Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Thursday, July 5, 2012

KENA DENDA


Balik sekolah Qaisara rancak bercerita.
"Umi umi tadi Teta kena denda.."
Tanpa rasa bersalah Qaisara memberitahu.
"Arghh? Kena denda cam mana?"
Qaisara lalu menunjukkan bagaimana dia didenda. Jari dia pegang telinga kawannya, kawannya memegang telinga dia dan mereka dipaksa berdiri sebelah kaki.
"Hesy..ada cikgu denda anak umi sampai macam tu sekali. Tak boleh jadi ni. Umi nak jumpa cikgu.."
Saya pura-pura marah. Qaisara mengeleng kepala dan kemudian jari telunjuknya digoyangkan.
"Sudah sudah jangan nak marah cikgu, Teta yang salah..cikgu dah cakap siapa bising dalam kelas kena denda. Cikgu dendalah..salah Teta, bukan salah cikgu pun.."
"Habis umi tak boleh jumpa cikgulah?"
"Dah jangan nak mengada-gada jumpa cikgu.."
Marah Qaisara. Ha ha..Alhamdulilah Qaisara sedar kesilapan dirinya tetapi hairannya dia tanpa rasa bersalah bercerita dengan saya, dia didenda dan beritahu kenapa dia didenda. Kalau saya dahulu kena denda, haram saya akan beritahu, saya simpan sampai ke tua. Ha ha ha

9 comments:

mama aryan said...

betul tu kak..kalu didenda cikgu,balik rumah bgtau emak,mesti mak denda saya balik..huhu

Aisumi Chan Kawa'i said...

budak2 dulu dhn budak2 skrg xsama.. hehee..

zie omar said...

sy dulu mak siap pesan "kalau mak tau cikgu denda, balik mak tambah lagi" ...haram sy nk cerita kat mak kalau denda pun..hahaha...

Eliss Mie said...

sama mcm my nuha, cikgu pukul sebab dia malas buat kerja pun dia cakap. aduhaiii...nasib baru 4 tahun.

RADIAH said...

zaman sekarang anak2 lebih bebas menyuarakan rasa hati

ieda said...

teta tau umi dia tak bagi denda tambahan sebab tu dia cerita..tapi elok juga macam ni.at least kita tau apa yg jadi kat diri dia sepanjang hari.

GreenJade said...

hehehe jujur n tulus nye cik Teta ni..

kalu auntie Tini kecik2 dulu...kena enda dok diam2 takut nk ngadu..biar pecah di perut hahaha

FatihaNur said...

salam kak yati..

teta sucha honest gurl...sweet n pretty as her face..

Orang Yang Hidup said...

kalau saya dulu takut nak bgtau mak ayah...

my update : http://orangyanghidup.blogspot.com/2012/07/yong-tau-foo-kg-pandan.html