Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Tuesday, February 28, 2012

BISKUT TAWAR



Urik asid dalam badan saya sudah terlebih! Tetapi anehnya tahap kelestrol saya sangat stabil. Mungkin saya ini sangat suka makan lemon. Air teh kalau tidak ada lemon saya tak minum. Kemudian salad mesti letak lemon, semua benda mahu berlemon atau berlimau. Yelah selama hampir 10 tahun berkahwin dengan suami, orang Turki memang hidup dengan Lemon! Lagi satu kata doktor jangan makan cincaluk, jangan makan ikan bilis. Aduh..dua-dua itu kesukaan saya. Saya boleh makan cincalok tanpa makan aapa-apa lauk.Natijahnya kaki saya kebas-kebas. Jadi terpaksalah bersusah payah makan benda-benda berakali dan mengawal makan.
Sarapan pagi saya tadi adalah susu kambing dan juga biskut tawar. Syukur Alhamudilah masih boleh makan, kalau tak boleh makan lagi terukkan. Melihat saya yang sedap mengunyah biskut anak dara saya datang dan bertanya.
"Umi? Makan apa?"
"Biskut tawar.."
"Nak umi.."
Saya bagi dia sekeping, dimakan dan dikunyahnya perlahan. Saya melihat mata anak saya terkebil-kebil dan berkali-kali dia merenung biskut ditangan.
"Umi kenapa biskut ini tak ada rasa?"
"Yelah..nama pun biskut tawar"
"Yelah, nama dia biskut tawar tetapi kenapa tak ada rasa?"
"Yelah diakan biskut tawar.."
Balas saya lagi, Qaisara mengaru kepala seraya bertanya pada saya.
"Umi nama dia biskut tawar tapi kenapa tak ada rasa?"
Hesy pelik sungguh budak ini! Memanglah sudah nama biskut tawar.
"Dia tawarlah sayang.."
"Umi tawar tu apa?"
Ha ha ha rupanya anak saya tidak faham apa mana tawar! Patutlah...

7 comments:

Fatimah said...

Kelakar nye.. saya gelak sorang-sorang bila baca entry ni... budak-budak kan, he!hehe!

Angah said...

lawak baca kisah anak2 ni,..hmm anak dan umi pandai posinggg!

minat buku said...
This comment has been removed by the author.
minat buku said...

Salam..
Saya belum berkesempatan membaca karya puan. InsyaAllah akan datang..

Itupun sebab saya temui website canggih menarik perhatian, disini;
goodreads.com

Saya telah update status puan apa yang patut (hanya tokok tambah sj) disini;
http://www.goodreads.com/author/show/829060.Norhayati_Berahim

Harap maklum.

minat buku said...

Termasuk link feed URL blog ini, TK.

GreenJade said...

kalu saya gelabah jugak nk menjawab makcik ni kak..ehehe

so Teta dah tau ler tawar tu camana rasanya yea.ihiks

biskut tawar ni pengobat loya2 sy kak for these few weeks..hehe

ieda said...

uric acid tinggi bahaya tu...boleh mengundang gout & batu karang.kena jaga makan.