Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Sunday, March 24, 2013

ALLAH MARAH

Ini kejadian yang berlaku berhampiran rumah saya dan Unit Amal membantu  melegakan kesesakan lalulintas dengan memotong pohon yang tumbang.

Aduh lama sungguhlah tak update blog. Seperti sudah dilupakan pula. Mungkin terlalu banyak berada di Facebook inilah jadinya.
Minggu ini Kajang ditimpa hujan lebat. Banyak pokok tumbang dan jalan di hadapan rumah saya sesak teruk kerana ada pokok besar berhampiran dengan penjara kajang banyak yang tumbang dan patah.
"Umi kena petir kuat sangat?"
Tanya Qaisara ketakutan.
"Hmm..mungkin ini peringatan dari ALLAH yang menurunkan ribut petir supaya kita beringat?"
"Maksud umi macam mana?"
"Yelah mungkin kita lupa apa yang ALLAH suruh buat, kita langgar apa yang ALLAH larang."
"Wah petir kuat, ribut, pokok tumbang tu tanda ALLAH marah umi?"
"Yeap mungkin juga sayang.."
"Ya ALLAH umi, dahysat ya ALLAH marah. Hessy takut Teta. Seram Tetalah dan Teta tak mahu buat ALLAH marahlah."
Balas Qaisara sambil beberapa kali mengelengkan kepalanya.
'Kalau begitu, Qaisara kena selalu solat, jangan marah bibik. Dengar cakap baba, umi, cikgu..."
"Insya-ALLAH umi, Insya-ALLAH Teta janji"
Budak-budakkan, kadangkala janji dia lupa tetapi Alhamdulilah setakat ini solatnya dia jaga, jarang ditinggalkan.




3 comments:

ieda said...

baru pagi tadi terdetik dlm hati kenapa lama kak yati tak update blog...terus ptg ni diupdatekan..hehe.
sini masih membahang..belum ada tanda nak hujan lebat.

GreenJade said...

lama nya x nmpk umi kat sini...lindu lah..

betul kak..peringatan ALLAH pelbagai bentuk.moga kita tak tersasar dr landasan.

Kump. Pemuda, Puteri UMNO BERSARA Dari UMNO said...


Lihat BUKTI jelas kenapa kami BERSARA awal dari UMNO...

BUKTI 1
BUKTI 2
BUKTI 3
BUKTI 4

Pastikan adik2 semua keluar mengundi nanti.. Keluar mengundi PAS, PKR @ DAP walaupun adik2 mendapat saguhati atau duit daripada UMNO dan Barisan Nasional... Walaupun adik2 terpaksa berada di kem Barisan Nasional, pastikan adik2 mengundi PAS, PKR @ DAP... Asalkan Bukan UMNO.... OK!!! :-)

Adik2 semua jgn bersangka buruk kpd kawan2 yg berada di kem Barisan Nasional.... Mereka mungkin terpaksa menurut desakan mak ayah atau sapa2... Tapi takpa.. Jangan risau, mereka tetap akan undi Pakatan Rakyat ( Pesan awal2 kat mereka. Kita tiada pilihan )... Undi adalah rahsia.. Kita tentukan..

Tolong bantu kawan2 kita yang sedang berkempen di Facebook


Tolong bantu kawan2 kita yang sedang berkempen di laman2 di bawah.... Ok. TKasih :-)
http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=18
http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics
http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=6