Banner

Banner

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO

SELAMAT MEMBACA NOVEL NBKARA..SILA KLIK LOGO
layarilah blog kami...
Kepada peminat novel yang ingin membaca novel karya penulis NBkara yang sudah diterbitkan dan bakal diterbitkan, sila layari blog www.nbkara.com


SUDAH BERADA DIPASARAN

Para pembaca boleh memesan buku tersebut melalui laman store kami di www.nbkara.net
Pembayaran boleh melalui ke account no.

Maybank Norhayati Berahim 164267408855
Maybank NBKARA 512026007663
Alliance bank account NBkara 120340010015114

Segala maklumat pembelian/transaksi perlu di e-mail kepada nbkara@yahoo.com atau nbkara_ofis@yahoo.com dan jangan lupakan sertakan alamat pembeli

atau dengan menggunakan wangpos/cek/kiriman wang yang dialamat kepada

D26-GB Jalan Prima Saujana 2/B
Taman Prima Saujana
43000 Kajang
Selangor

Semua penghantaraan di Semanjung adalah percuma.

Harga Sabah Sarawak harus mengikut harga Sabah/Sarawak. Penghantaraan adalah percuma.

layari www.nbkara.net untuk pesanan..


Related Posts with Thumbnails

Saturday, June 23, 2012

MENJAGA ALAM SEKITAR

Semalam balik dari padang permainan depan rumah, mak cik Teta bising. Kata dia, sampah dah banyak dekat padang.  Pagi-pagi ini dia bangun , dia ajak ke taman. Katanya.."jom umi kita bergotong royong"

Memang sebagai penduduk yang rumahnya di hadapan taman, kami sangat mengambil berat hal ini. Biasanya kalau tidak keluarga saya, keluarga uncle Jimmy jiran sebelah saya akan melakukan pembersihan dan seorang lagi jiran di belakang rumah.

Gaya mak cik Teta menyapu..


Bibik dan adik saya Nurul juga turut membantu.

Nahh...dah cantik dan bersihkan. Kadangkala ketika membersihkan kami jumpa t-shirt, stokin dan beberapa barang anak-anak yang sudah berlumpur dan kotor. Hairan juga anak-anak ini, emak mereka tidak bertanyakah di mana t shirt yang dipakai? Rasanya di sini rata-rata mengharapkan pembantu rumah jadi kehilangan barang anak-anak yang bermain di sini tidak dipedulikan.

Sekarang bersih dan kemas. Alhamdulilah.


5 comments:

yatie chomeyl said...

bagus Teta, kalau ramai org mcm Teta barulah kebersihan terjaga

Siti Sifir said...

uik, tak sempat mandi dulu kah Teta ku?

admin AlKhattab Batik said...

bestnyer akak sekeluarga dpt kawasan rumah yg tenang, dekat dgn kaw permainan dan selamat dpt beriadah selalu.alhamdulillah.. ^_^



Sofea Scarves

ieda said...

bagusnya...susah nak dapat orang macam ni yg sukarela nak bersihkan taman mainan (saya pun tak rajin mcm ni...hihi)....

cuada said...

Alhamdulillah...bagus sgt dah if budak2 cm teta dah pandai n sedar jge kebersihan..gud job teta! ;)